• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis met drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting met versierde sluitsteen en voorzien van smeedijzeren leuningen; doorgetrokken lekdrempels op de tweede bouwlaag en afzonderlijke met aansluitende borstweringen met dropmotieven op de lagere derde bouwlaag. Gevelbeëindiging door middel van gelede architraaf, een kroonlijst met tanden en modillons. Volledig verbouwde begane grond.

Auteurs : Demey, Anthony