Gemeente Lokeren
Deelgemeente Lokeren

• Adrescontrole Lokeren (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Lokeren (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Stadswoning met lijstgevel

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

Beschrijving

Eveneens oorspronkelijk dubbelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit eind 18de tot begin 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel afgelijnd door geblokte hoekpenanten met muurankers ter hoogte van de tweede bouwlaag. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting; op de tweede bouwlaag met gietijzeren leuning, op de lagere derde bouwlaag met later versierde panelen op de borstwering Hoofdgestel bestaande uit gelede architraaf, fries met versierde panelen en gekorniste kroonlijst op consoles.

Auteurs: Demey, Anthony