Herenhuis in Louis-Philippestijl

Beschrijving

Herenhuis in Louis-Philippestijl van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), in 1858 gebouwd naar ontwerp van stadsarchitect Jean Joseph Stevens. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen sokkel. Begane grond belijnd met pseudoblokwerk. Rechthoekige benedenvensters met lekdrempel op consoles. Rechthoekige vleugelpoort. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovenhoeken, geprofileerde omlijsting en versierde sluitsteen; de onderdorpels van de bel-etage zijn doorgetrokken tot cordon. Gelede architraaf, vlakke fries en zware kroonlijst op tanden en typische uitgewerkte consoles.

• VAN DRIESSCHE R., VERSTEGEN V., Waardevol Lokeren, Lokeren, 1977, p. 91.

Auteurs: Demey, Anthony