• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

Beschrijving

Dubbelhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van zeven traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), ongeveer in het eerste kwart van de 19de eeuw te dateren. Rechthoekige vleugelpoort in arduinen omlijsting op neuten en afgedekt met een rechte waterlijst. Rechthoekige bovenvensters met lekdrempels; haast vierkant op de lagere derde bouwlaag. Latere houten kroonlijst op tanden en uitgewerkte consoles. Gewijzigde vensterindeling op de begane grond.

Auteurs :  Demey, Anthony