Herenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Herenhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Enkelhuisopstand: gedecapeerde lijstgevel op arduinen sokkel. Licht vooruitspringende laatste travee met rechthoekige vleugelpoort waarboven een arduinen balusterbalkon. Vlak omlijste rechthoekige benedenvensters. Rechthoekige bovenvensters in geprofileerde arduinen omlijsting, waterlijst en borstwering met balusters tussen brede postamenten. Deurvenster in poorttravee gemarkeerd door een driehoekig, versierd fronton. Gevel beëindigd op gelede architraaf, fries met rechthoekige panelen en gekorniste kroonlijst met tanden en klossen.

Auteurs : Demey, Anthony