erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 17868   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17868

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren
    Deze bescherming is geldig sinds 03-03-1998

Beschrijving

Sierlijk burgerhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint, uit de tweede helft van de 19de eeuw; drie traveeën en twee en een halve bouwlaag beëindigd op gelede architraaf en kroonlijst op modillons. Begane grond met Franse voegen uitstralend boven beide deuren in de uiterste travee. Middentravee met houten winkelpui met gekornist hoofdgestel. Steekbogige, met arduin omlijste bovenvensters op doorgetrokken onderdorpels; rechthoekige spiegels op de penanten. Rechthoekig blind vensters op de mezzaninoverd. boven een kordonband.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17868 (Geraadpleegd op 22-10-2020)