Drie burgerhuizen

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Burgerhuizen van respectievelijk vier en tweemaal drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint (nummer 17 gedecapeerd). Begane gronden met Franse voegen uitstralend boven de rechthoekige muuropeningen. Spiegelbogige bovenvensters in geriemde omlijstingen met lekdrempels, doorgetrokken tot kordon (nummer 15-17). Getande kroonlijst op uitgewerkte consoles en klossen (nummer 15-17).

Auteurs : Demey, Anthony