• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-nouveauburgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

Beschrijving

Breedhuis met art-nouveau-inslag uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Arduinen plint en gevelbekleding van geglazuurde baksteen met decoratief gebruik van verschillende kleuren voor muurbanden, boogstenen, en zo meer. Op begane grond, twee hoefijzerbogige deuren en breed middenvenster met origineel houtwerk. Licht getoogde bovenvensters met lekdrempel en versierde borstwering. Gevel bekroond met een architraaf, fries met faiencetegels en houten kroonlijst on modillons met tolmotief.

Auteurs :  Demey, Anthony