Winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkelhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning van 1921

Beschrijving

Rijhuis met lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen) voorzien van drie dakkapellen met afgewolfd zadeldakje. Jaartal 1921 op rechter deurimpost duidt de volledige verbouwing aan, om aan te sluiten bij nummer 75-76. Oudere kern. Verankerde baksteenbouw met verwerking van natuursteen voor deuromlijsting, winkelpui, vensteromlijstingen en -kruisen. Korfbogige winkelpui op imposten, met een sluitsteen en waterlijst. Analoge deur met ovaal bovenlicht afgedekt door een waterlijst en geflankeerd door hangende voluutjes. Op de verdieping rechthoekige kruiskozijnen onder steekbogige ontlastingsboogjes.

Auteurs: Demey, Anthony