Hoekhuis

Beschrijving

Imposant hoekhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw met bepleisterde en beschilderde voor- en zijgevel, elk van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met twee siervazen van terracotta op de nokuiteinden. Zware arduinen plint. Rechthoekige deuren en vensters met afgeronde bovenhoeken; de vensters van de begane grond zijn gevat in een geprofileerde omlijsting van gietijzer, deze van de bovenverdieping bezitten een vlakke omlijsting; alle aansluitend bij doorgetrokken onderdorpels. Geveleinde met houten kroonlijst op tanden en consoles.

Auteurs: Demey, Anthony