erfgoedobject

Hoekhuis

bouwkundig element
ID
17951
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17951
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Beschrijving

Imposant hoekhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw met bepleisterde en beschilderde voor- en zijgevel, elk van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met twee siervazen van terracotta op de nokuiteinden. Zware arduinen plint. Rechthoekige deuren en vensters met afgeronde bovenhoeken; de vensters van de begane grond zijn gevat in een geprofileerde omlijsting van gietijzer, deze van de bovenverdieping bezitten een vlakke omlijsting; alle aansluitend bij doorgetrokken onderdorpels. Geveleinde met houten kroonlijst op tanden en consoles.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Hoekhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17951 (Geraadpleegd op 16-06-2021)