• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de tweede helft van de 19de eeuw; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Gebruik van arduin voor de plint met rechthoekige keldervensters. Middentravee op de tweede bouwlaag gemarkeerd door rechthoekig balkon op twee consoles en verder door een boven de kroonlijst uitstekend bovenvenster met rondlicht en gebogen fronton. Geblokte penanten Rechthoekige deur en venster in vlakke omlijsting met oren. Middenvenster op de beletage in versierde omlijsting met maskerkop in de sluitsteen. Gestrekte waterlijst op consoles. Geveleinde met onderbroken kroonlijst op consoles.

Auteurs : Demey, Anthony