erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
17967
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17967
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Tot twee woningen verbouwd dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leipannen, Vlaamse pannen), in de tweede helft van de 19de eeuw te dateren. Baksteenbouw met schaars gebruik van natuursteen. Licht vooruitspringende derde travee met ingangen in arduinen omlijstingen met neuten, gestrekt tussenkalf met ruitmotief en rechte waterlijst. Rechthoekige bovenvensters met lekdrempels. Architraafband onder de gekorniste kroonlijst op klossen. Begane grond voorts gewijzigd voor winkelpuien.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

De erfgoedwaarde is volledig verdwenen. De rechter woning (nummer 15) is gesloopt en de linker woning (nummer 17) is verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17967 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.