Burgerhuis in geometrische art nouveau

Beschrijving

Maakt deel uit van een huizenrij in art-nouveaustijl (nummers 13-17 en 14-18), gebouwd tussen 1906 en 1909; twee tot drie traveeën en twee tot drie bouwlagen onder zadel- of mansardedaken (nok parallel aan de straat).

Enkelhuis van twee traveeën en verspringende bouwlagen. Kleurrijke baksteenbouw op arduinen sokkel met korfbogig keldervenster. Smalle deurtravee en vooruitspringende venstertravee met rondbogig drielichtvenster en driezijdige houten erker op de bovenverdieping. Rechthoekige deur met natuurstenen latei waarboven sgraffitopaneel met jaartal 1906 en zeilschip.

Auteurs : Demey, Anthony