erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
18015
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18015
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren
    Deze bescherming is geldig sinds

Beschrijving

Enkelhuisje van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) voorzien van twee oeil de boeufs en een centrale dakkapel met neerhangend rolwerk en segmentbogig fronton, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met licht risalietvormende centrale travee. Steekboogdeur en -vensters, laatst genoemde enkel in de middentravee van de verdieping gevat in een geriemde omlijsting met versierde sluitsteen; behouden bovenramen. Gekorniste kroonlijst op tanden en consoles. Deels gewijzigde begane grond.


Bron: DEMEY A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7n1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs: Demey, Anthony
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18015 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.