• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

Beschrijving

Burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Ontpleisterde lijstgevel van baksteen; arduinen plint, cordons, balkon en balusterborstweringen op de bel-etage. Risalietvormende middelste twee traveeën, op de bovenverdieping gemarkeerd door rechthoekige balkons op zware consoles. Twee venstertraveeën boven zware arduinen sokkel met rechthoekige keldervensters. Steekboogvensters in geprofileerde omlijsting, op de tweede bouwlaag voorzien van een versierde sluitsteen en gebogen waterlijst, op de bovenverdieping onder gestrekte waterlijst. Klassiek geveleinde met gelede architraaf, onversierde fries en gekorniste kroonlijst met tanden en slanke consoles. Twee linker traveeën van de begane grond gewijzigd.

Auteurs: Demey, Anthony