erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID: 18053   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18053

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren
    Deze bescherming is geldig sinds 03-03-1998

Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën en twee verdiepingen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), in de tweede helft van de 19de eeuw te situeren. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met arduinen plint en begane grond versierd met imitatiebanden, uitstralend boven de muuropeningen. Gebruik van arduin voor de doorgetrokken lekdrempels, de puilijst en de kroonlijst boven de vensters op de verdieping; laatst genoemde zijn rechthoekig in een geprofileerde omlijsting. Begane grond met vleugelpoort en beluikte steekbogige vensters. Gelede architraaf en zware kroonlijst met tanden.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18053 (Geraadpleegd op 22-10-2020)