• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerderij

Beschrijving

Voormalige boerderij, nu sterk gerestaureerd en bestaande uit woonhuis en dwarsschuur. Met gras begroeid en schaars beboomd erf met gekasseide oprit, gemetselde hekpijlers en haagbeukhaag. Woonhuis van 1742 (muurankers rechter zijpuntgevel) in traditionele bak- en zandsteenstijl. Voorgevel (op het westen) van zes onregelmatige traveeën, en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), voorzien van een dakvenster boven de ingangsdeur. Lange muurankers. Beluikte en getraliede zandstenen kruiskozijnen met geprofileerde tussendorpel. Korfboogdeurtje in kwarthol geprofileerde zandstenen negblokken met imposten, sluitsteen en ovale oculus met gekorniste waterlijst als bovenlicht. Identieke deur doch zonder bovenlicht in de laatste travee. Gevel beëindigd op holle, bepleisterde kroonlijst. Zijpuntgevels met kruiskozijn in de geveltop. Sterk aangepaste achtergevel met haaks aanbouwsel. Ten noordwesten, bakstenen dwarsschuur onder zadeldak met brede overstek. Rechthoekige inrijpoorten, getoogde deuren.

Auteurs: Demey, Anthony

Er is een beeldnis verwerkt in een hekpijler.