Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw tot de eerste helft van de 19de eeuw. Gedecapeerde bakstenen gevel. Arduinen plint. Afgeschuinde rechter hoekdam met rondbogige beeldnis op de begane grond. Rechthoekige vensters, per travee (twee middenste samen) gevat in rechthoekige nis. Spiegelbogige koetspoort in geprofileerde arduinen omlijsting op neuten en bekroond door een rechthoekig balkon met smeedijzeren borstwering. Geveleinde met gekorniste kroonlijst op tanden en uitgewerkte consoles (tweede helft van de 19de eeuw).

• VAN DRIESSCHE R., VERSTEGEN V., Waardevol Lokeren, Lokeren, 1977, p. 80-81.

Auteurs : Demey, Anthony