Pastorie Onze-Lieve-Vrouwparochie met tuin

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Pastorie met omgevende tuin. Voortuin afgesloten door laag bakstenen muurtje en zware hekpijlers. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat, leien), in neotraditionele stijl van 1893 naar ontwerp van architect Hendrik Geirnaert (Gent). Centraal, getrapt dakvenster; klokje op de nok. Bakstenen gebouw met natuurstenen kruiskozijnen op de begane grond en tweelichtvensters op de bovenverdieping. Rechthoekige deur met bolkozijn als bovenlicht. Alle muuropeningen zijn dubbel ontlast door gebogen strekken.

• Algemeen Rijksarchief (Brussel), Rijkscommissie voor Monumenten & Landschappen nummer 201.

Auteurs: Demey, Anthony