Schoolgebouw meisjesschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schoolgebouw meisjesschool

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Meisjesschool en woonhuis

Beschrijving

Meisjesschool met aanpalend het voormalige woonhuis van de besturende zusters van de Heilige Vincentius a Paulo. Gebouwen dateren uit eind 19de eeuw.

Woonhuis van het enkelhuistype van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Rechthoekige muuropeningen; vensters met lekdrempels, op de begane grond met luiken en versierde borstwering, op de bovenverdieping met over de penanten doorlopende waterlijst. Rechts onder dezelfde nokhoogte een jongere uitbreiding van het woonhuis.

Links het schoolgebouw van elf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), met jongere toevoeging van vier traveeën (mechanische pannen). Blinde straatmuur geritmeerd door lisenen en een getrapte baksteenfries.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

Het 19de-eeuwse woonhuis van de zusters werd vervangen door nieuwbouw. Alleen het schoolgebouw van elf traveeën en de jongere toevoeging van vier traveeën, bleef bewaard.

Auteurs: Jacobs, Els