Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart

Beschrijving

Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart, circa 1920 opgebouwd door de familie Poppe, uit dankbaarheid voor het ongedeerd blijven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Rechthoekig bakstenen gebouwtje op gecementeerde plint en afgedekt door een zadeldak (cementpannen). Rondboogdeur met blind tympaan met opdracht, "O.-L.-V. van T Heilig Hart. Bid voor ons.". Zijgevels met rechthoekig raampje en bakstenen muizentandfries.

• VAN VLIERBERHE J., Annalen van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, 47/1, 1935, p. 29.

Auteurs: Demey, Anthony