Hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Oost-Vlaanderen
Gemeente Lokeren
Deelgemeente Eksaarde
Straat Doorslaardam
Locatie Doorslaardam 13, Lokeren (Oost-Vlaanderen)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Actualisatie Lokeren (actualisaties: 06-08-2007 - 18-09-2007).
  • Adrescontrole Lokeren (adrescontroles: 04-12-2007 - 04-12-2007).
  • Inventarisatie Lokeren (geografische inventarisatie: 01-01-1981 - 31-12-1981).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Boerderij bestaande uit woonhuis en dwarsschuur zonder noemenswaardigheden. Ruim begraasd voorerf. Woonhuis van het dubbelhuistype van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) van 1816 (vensterluiken) mogelijk met oudere kern (mondelinge bron). Verankerde baksteenbouw, onderkelderde rechter travee met toegang in zijgevel; beschilderde voorgevel. Beluikte en getraliede rechthoekige vensters; luiken met jaartal, naam (TOLLIERS) en symbolen van de brouwersstiel. Rechthoekige deur in verzorgde arduinen omlijsting met kwarthol beloop; gestrekte tussendorpel en friesje met eierlijst; waterlijst op tanden; bovenlicht met sierlijk ijzerwerk.

Bron: Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.

Auteurs: Demey, Anthony

Datum tekst: 1981

Relaties

maakt deel uit van Eksaarde

Eksaarde (Lokeren)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.