Hoekhuis in landelijke art-nouveaustijl

Beschrijving

Hoekhuis in landelijke art-nouveaustijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; één bouwlaag onder tentdak (cementpannen). Afgeschuinde hoektravee, als voorgevel fungerend met parement van gele baksteen. Hoefijzerboogdeur geflankeerd door dito vensters; analoog dakvenster onder de brede overstek voorzien van uitgewerkte windveren op consooltje; bekronende siervaas en windwijzer. In de zijgevels, beluikt tweelingvenster, eveneens hoefijzerbogig. Geveleinde met steekboogfries en kroonlijst op houten consoles.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

In vergelijking met de inventaristekst van 1981 zijn volgende erfgoedelementen verdwenen: luiken, dakvenster en brede overstek voorzien van uitgewerkte windveren op consooltje, bekronende siervaas en windwijzer, houten consoles onder kroonlijst.

• Informatie van IOED Erfpunt (december 2021).