Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met spiegelbeeldschema naar ontwerp van J. Schaerlaken (gevelsteen) van 1936. Lijstgevels van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien), gemarkeerd door hoger opgaande ingangstravee. Rechthoekige muuropeningen, onder meer overluifelde deuren met karakteristieke afgeronde dagkanten. Nummer 38: volledig aangepast; nummers 40 en 44 met vernieuwde ramen en deuren.

• Gemeente-archief Willebroek, Bouwingen, 1936, nummer 68.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het nummer 38, oorspronkelijk deel uitmakend van de eenheidsbebouwing, was al volledig aangepast op het moment van de inventarisatie en heeft geen erfgoedwaarde meer.

Auteurs: Jacobs, Els