Herenhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis

Beschrijving

Alleenstaand herenhuis in park met hoogstammige bomen. Aan de straatzijde: bakstenen muur, in traveeën (twee + vijf) verdeeld door vierkante pijlers, bekroond door arduinen pijnappels. Gietijzeren inrijhek van zes traveeën met prachtige waaiers in het benedendeel. Dubbelhuis uit de 19de eeuw; vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met recente, klimmende dakkapel. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op donkere plint. Sterk verhoogde begane grond. Rechthoekige vensters. Rijk versierde vleugeldeur met beglaasde bovenvakken voorzien van gietijzeren hekjes en voorafgegaan door zes trappen.

Auteurs: Demey, Anthony

Aanvullende informatie

In vergelijking met de inventaristekst van 1981 is de lijstgevel niet meer bepleisterd en beschilderd.

• Informatie van IOED Erfpunt (december 2021).