Villa in empirestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in empirestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 't Kasteeltje

Beschrijving

Zogenaamd " 't Kasteeltje", alleenstaand gebouw in empirestijl, uit begin 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde voorgevel van vijf traveeën en één bouwlaag onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen). Traveeën gemarkeerd door pilasters. Voor de drie middelste traveeën, open portiek op zuilen onder een afzonderlijk schilddak. Rondboogvensters met bewaarde ramen, in de zijtravee uitgewerkt als Serliaanse drielichten, doch met gedichte buitenste lichten (nisvorm). Toevoeging van een tochtportaal voor de ingang. Klassieke gevelafwerking.

Auteurs: Demey, Anthony

In vergelijking met de inventaristekst van 1981 zijn de dakpannen vervangen door leien.