Stadswoning met winkel

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit het tweede kwart van de 19de eeuw. Opgeslitst in twee woningen. Pittoresk geveltje door de prettige kleurenschakeringen. Duidelijke geleding der registers. Begane grond bekleed met dambord van bruine en zwarte faïencetegels. Beraapte bovenverdieping met rondboogvensters in gewitte omlijsting en booglijst doorlopend over de imposten, bewaard en in nummer 164 roodgeschilderd houtwerk. Roodgeschilderde houten winkelpuien op begane grond, nummer 166 fraaie pui met zijdeur verrijkt met gezandstraald glas. (Gesloopt in 1981).

Auteurs: Lanclus, Kathleen