Twee steegbeluiken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee steegbeluiken

Beschrijving

De Wespstraat met zijn twee steegbeluiken met toegang op straatbreedte, vormt een geheel met het stratenbeluik van de Wasstraat, alhoewel de bebouwing minder homogeen en authentiek van karakter is. De twee huizen nummer 27 en 29-31 die het driezijdig bebouwd steegbeluik nummer 11-43 aan het uiteinde afsluiten zijn bekroond met een getrapt aanzettende tuitgeveltop. Gedateerd 1888 op de zijgevel van nummer 9 door middel van muurankers. Het beluik nummer 47-73 is aan een zijde en achteraan bebouwd en afgesloten door vier grenspaaltjes waarvan twee ijzeren.

De toegang tot het beluik met nummers 47-73 is niet langer afgesloten met vier grenspaaltjes.

• Google Maps, Streetview, Wespstraat, Gent [online] (geraadpleegd op 28 september 2021).