Beschrijving

Rijhuis uit begin 20ste eeuw met art-deco-gevelrenovatie naar ontwerp van G. Henderick (gevelopschrift) volgens bouwaanvraag van 1927. Enkelhuis van twee traveeën met drie bouwlagen en rechts topgevel onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Gecementeerd parement. Smalle deurtravee en rechts zijrisaliet gemarkeerd door driezijdige erker met bekronend balkonhek, afgelijnd door vlakke pilasters met art-deco-siermotieven op de hoekstukken en gestileerd hoofd onder de centrale dekplaat.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1927/B/10

Aanvullende informatie

De topgevel boven de rechter travee is niet langer aanwezig. De straatgevel werd op die manier aangepast tot een lijstgevel.