Rij arbeiderswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Rij arbeiderswoningen

Beschrijving

Reeks arbeidershuisjes van één bouwlaag in eenheidsbebouwing met Vlierstraat nummer 85-89. Enkelhuisjes van twee traveeën onder geknikt zadeldak (Vlaamse pannen en leien) telkens voorzien van een dakkapel met driehoekig fronton, volgens archiefstukken van 1867. Hoekhuis Vlierstraat 89 met afgeschuinde deurtravee, een venstertravee links en drie rechts, met drie rechte dakkapellen. Oorspronkelijk witbepleisterde lijstgevels afgelijnd door onversierd entablement en getoogde of rechthoekige muuropeningen, heden gecementeerd of herbepleisterd parement al dan niet met schijnvoegen.

• Stadsarchief Gent, reeks VII, beluiken, 1315-1316, B.2.