Steegbeluik De Lange Rote

Beschrijving

Zogenaamd "De Lange Rote". Eenzijdig bebouwd steegbeluik (tweede helft 19de eeuw) met individuele uitrusting in kleine hokjes die tevens de ingang bevatten en de kleine koertjes voor de huisjes afsluiten van de steeg.

Aanvullende informatie

Bij inventarisatie omvatte het steegbeluik de huisnummers 42 tot en met 90. Vandaag is dit beperkt tot nummers 42-84: aan de zuidwestzijde van de rij werden enkele beluikhuizen vervangen door een recentere bouw (nummers 86-92) met voorgevel aan de Brugsesteenweg.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 1979-1990 & 2000-2003, Brugsesteenweg 42-92, Gent [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 7 februari 2022).