Eclectisch burgerhuis ontworpen door J.G. Semey

Beschrijving

Eclectisch diephuis van één travee en twee bouwlagen, onder zadeldak (pannen), gedateerd 1901 op geveltopsteen en volgens archiefstukken naar ontwerp van architect J.G. Semey. Bakstenen trapgevel voorzien van sierankers en natuurstenen panelen met volgende opschriften: "Denk na voor dat ge iets doet, en doe het dan in een wip" en "Niet begrijpen is 'n verkeerde gewoonte". Brede rechthoekige drie- en vierlichten met zware natuurstenen kozijnen. Boven- en dakvenster overspannen door brede ontlastingsboog. Deur met bolkozijnen bovenlicht onder druiplijst.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1901/C/23.