Boothuis

Beschrijving

Achterin gelegen voormalig boothuis van de Gentse roeivereniging "Sport Nautique", gebouwd naar ontwerp van de aannemers Muyncke frères en daterend van 1907. Heden schrijnwerkerij en magazijn. Bakstenen gebouw met twee bouwlagen onder laag zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met voorgevel uitziend op de huidige Henri Dunantlaan, aangelegd in 1955 op de gedempte Leie-arm. Voorpuntgevel afgelijnd met een klimmende boogfries en hoger opgaand middenstuk (oorspronkelijk met opschrift "Sport Nautique") boven de blinde oculus. Korfboogvormige deurvensters op de bovenverdieping voorzien van gevelbreed balkon met ijzeren buitentrap aan de rechterzijgevel. Zijgevels van vijf traveeën geleed door bakstenen lisenen verbonden door een boogfries; steekboogvormige benedenvensters en getoogde bovenvensters waaronder verschillende geblind.

• tadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1907/B/20.