Burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Burgerhuis in eclectische stijl van twee traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak, van 1907. Gevelparement van geglazuurde baksteen met verwerking van arduin. Smallere linker deurtravee met rechthoekige deur en vensters voorzien van hoekconsooltjes onder de latei. Rechter venstertravee uitlopend in tuitgevel met respectievelijk drielicht met gecanneleerde ionische deelzuiltjes, een gebogen erker met bekronend balkonhek, een rondboogvormig drielicht en een gelijkaardig zoldervenster in de geveltop. Laatst genoemde met bolbekroning op schouder- en topstukken. Sierankers.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1907/B/51.