Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoningen

Beschrijving

Vier woningen als resterend deel van een fraaie huizenrij uit het derde kwart van de 19de eeuw. Enkelhuizen van twee en een halve bouwlaag met imitatiebanden en belijnende cordons en geritmeerd door getoogde vensters en deuren, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting en met bewaard houtwerk. In benedenvensters goed bewaarde interessante indeling. De rest van de straat getuigt van alle mogelijke aanpassingen.

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke ensemble van vier stadswoningen (nummers 68-74) zijn drie woningen, de nummers 70, 72 en 74, inmiddels verbouwd.

Auteurs: Jacobs, Els