Huizenblok van zeven stadswoningen

Beschrijving

Huizenblok van zeven huizen met twee bouwlagen onder afzonderlijke zadeldaken (pannen), second-empire getinte gevelwand, daterend van 1845. Hoekhuis met Batterijstraat gemoderniseerd. Begane grond met rechthoekige muuropeningen, vaak aangepast, door imitatiebanden belijnd. Typische rondboogvormige bovenvensters met booglijst op doorlopende imposten.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, Mutatieschetsen Gent, afdeling X (Gent), 1845/5.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs :  Lanclus, Kathleen
Datum  :