Burgerhuis in eclectische stijl ontworpen door J. Rooms

Beschrijving

Onderkelderd eclectisch rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1898 op gevelsteen en volgens archiefstukken naar ontwerp van architect J. Rooms. Bak- en natuurstenen lijstgevel met voornamelijk neorenaissance-inslag tot uiting komend in de geornamenteerde deur- en vensteromlijstingen en de vulling der boogvelden. Bredere venstertravee met in fraai bewerkt houtwerk uitgevoerde erker onder dakvenster. Op pseudo-pilasters en op drielobvormige overstek overkragende tuitgeveltop met voluutvormige aanzetstukken. Omlijsting van rond deurbovenlicht met opschrift: "Ieder land, zijnen trant".

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1898/B/36.