Burgerhuis ontworpen door Vaerwyck-Suys

Beschrijving

Art-nouveaugetint rijhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (pannen en leien) voorzien van oeil-de-boeuf in natuurstenen omlijsting, volgens archiefstukken van 1909 en naar ontwerp van architect J. Vaerwyck-Suys. Lijstgevel van geglazuurde baksteen in twee kleuren, aangewend in parallelle horizontale banden. Natuurstenen plint, deuromlijsting en vensterimposten. Tweelicht boven gebogen deur. Bredere venstertravee met trapezoïdale houten erker in uitspringend muurveld met natuurstenen aanzetten. Erker op ijzeren consoles op dito stijlen aanzettend op arduinen lekdrempel van benedenvenster; in uitspringend muurveld met natuurstenen aanzetten. Bekronend ijzeren balkonhek voor dakdeurvenster. Bloemmotieven in sgraffito op panelen van fries en borstwering.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1909/B/41.