erfgoedobject

Pastorie van de Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandusparochie

bouwkundig element
ID
1832
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1832

Juridische gevolgen

Beschrijving

Pastorie in neotraditionele stijl, na de verwoesting in de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd in 1918 naar ontwerp van E. Careels. Alleenstaand dubbelhuis van vijf + links en rechts telkens één lagere travee en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat).

Baksteenbouw met gebruik van natuursteen. Lijstgevel met hogere, getrapte en centrale deurtravee, zijtrapgevels. Kruis- en kloosterkozijnen; rondboogdeur onder dito nisje. Ommuurde voortuin met aan de straat een poortgebouwtje met rondboogpoort, getrapte gevels en rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

  • DE DECKER K., Nieuw Willebroek in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1977, prent 22.

Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Mechelen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n2, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Steyaert, Rita
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Pastorie van de Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandusparochie [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/1832 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.