Pastorie van de Sint-Jan-Baptist en Sint-Amandusparochie

Beschrijving

Pastorie in neotraditionele stijl, na de verwoesting in de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd in 1918 naar ontwerp van E. Careels. Alleenstaand dubbelhuis van vijf + links en rechts telkens één lagere travee en twee bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel aan de straat).

Baksteenbouw met gebruik van natuursteen. Lijstgevel met hogere, getrapte en centrale deurtravee, zijtrapgevels. Kruis- en kloosterkozijnen; rondboogdeur onder dito nisje. Ommuurde voortuin met aan de straat een poortgebouwtje met rondboogpoort, getrapte gevels en rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

• DE DECKER K., Nieuw Willebroek in oude prentkaarten, Zaltbommel, 1977, prent 22.

Auteurs: Steyaert, Rita