Burgerhuis ontworpen door Ch. Van Driessche

Beschrijving

Art-nouveaugetint bakstenen rijhuis met een brede travee en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien, pannen) met halfcirkelvormig dakvenster, gedateerd 1911 en volgens bouwaanvraag van architect Ch. Van Driessche. Gedrukte onderbouw van breuksteen, smalle deur links en breed drielicht. Asymmetrische opbouw met brede driezijdige erker met bekronend ijzeren hek, drielicht en halfcirkelvormig dakvenster onder arduinen aflijning eindigend op voluten en met bekronend jaartal in de rechter travee en blinde bakstenen linker zijpenant met sterk overkragende kroonlijst op smeedijzeren consoles in zweepslagstijl. IJzeren vlaggenmasthouder op de bovenste verdieping.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1911/B/46.