Burgerhuis in art nouveau

Beschrijving

Aanvankelijk mooi art-nouveauhuis met enkelhuisopstand, volgens de bouwaanvraag daterend van 1913. Heden met verbouwde pui en vernieuwde aluminiumramen ter vervanging van fraai art-nouveauhoutwerk. Behouden bovenverdieping met twee ongelijke traveeën gemarkeerd door een breed linker zijrisaliet onder gebogen fronton op uitgelengde consoles. Parement van roze faiencetegels met verwerking van arduin voor erker en vensteromlijstingen. Art-nouveausmeedwerk in de borstweringen van erker en balkon. Sgraffitopanelen in het rechter boogveld en in de fries.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1913/A/28.