Burgerhuis ontworpen door O. Van Rysselberghe

Beschrijving

Burgerhuis in een meer verzakelijkte nieuwe stijl volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect O. Van Rysselberghe en daterend van 1910. Enkelhuis van twee ongelijke traveeën met drie bouwlagen en steil zadeldak (leien) met klimmende dakkapellen. Natuurstenen parement met overkragende bovenste verdieping in imitatievakwerkbouw. Smalle linker deurtravee en brede rechter zijtravee met gebogen erker op de kelderverdieping en verhoogde begane grond; bekronend houten balkonhek voor het deurvenster van de tweede bouwlaag. Korfboogdeur (bewaard houtwerk) met bekronend ovaal bovenlicht onder waterlijst eindigend op voluten.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1910/A/26.