• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Kleurig rijhuis met twee ongelijke traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, daterend van circa 1910. Voorgevelparement van paarse geglazuurde tegels contrasterend met de witgeschilderde vensteromlijstingen, kolossale pilasters en ornamenten. Vernieuwde winkelpui op de begane grond. Bovenverdieping met breed linker zijrisaliet begrensd door gegroefde pilasters met medaillonversiering. Korfboogvormig bel-etagevenster met gebogen, smeedijzeren balkonhek; omlijst drielicht met gebogen balkonhek voor het deurvenster met gebogen latei op de bovenste verdieping. Fraaie vensterverdeling met medaillon in de bovenlichten. Gelijkaardige omlijste vensters in de rechtertravee. Overkragende kroonlijst op smeedijzeren art-nouveauconsoles boven een boogfries.