erfgoedobject

Lijstenmakerij en interbellumwoning Serbruyns

bouwkundig element
ID
18368
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18368

Juridische gevolgen

Beschrijving

Lijstenmakerij en woning Serbruyns, respectievelijk daterend van 1930 en 1934. Gebouwd in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van architect G. Eysselinck.

Donkere bakstenen gebouwen met drie bouwlagen en plat dak gekenmerkt door een asymmetrische en plastische gevel met in- en uitspringende partijen; ruime rechthoekige vensters. Nummer 71 met merkwaardige doorgang rechts naar open buitentrap en ingang op de bovenverdieping, kenmerkend voor de architectuur van Eysselinck. Oorspronkelijke toestand met gekleurde platen (zie architectuur van architect Rietveld in Nederland) en open terras op de bovenste verdieping. Heden verbouwd en met vernieuwde ramen.

  • Gaston Eysselinck archilect en meubeldesigner (1907-1953), catalogus tentoonstelling Gent, 1978, p. 22-23.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Lijstenmakerij en interbellumwoning Serbruyns [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18368 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.