Ciné Rex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Ciné Rex

• is aangeduid als beschermd monument Ciné Rex

Beschrijving

Bioscoopgebouw Ciné Rex in baksteenarchitectuur aansluitend bij de Amsterdamse School, naar ontwerp van architect Geo Henderick van 1933. Voorgevel opgesplitst in twee registers, een gecementeerde geschilderde onderbouw onder brede luifel met ingangshal en een verticaal gemarkeerde gele bakstenen bovenbouw (tegels van Dieren) met centraal gebogen en boven de kroonlijst uitstekend risaliet met twee hogere topstukken, verbonden door het opschrift "ciné". Zijpenanten versierd met vier parallelle overhoekse baksteenbandjes. Geknikt zadeldak met twee parabooldakvenstertjes. Aangepast interieur.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1933/M/27.