Burgerhuis ontworpen door J.G. Semey

Beschrijving

Rijkelijk versierde, hoger oplopende zandstenen lijstgevel volgens gevelsteen naar ontwerp van J.G. Semey, bouwmeester, 1907. Voorgevel met vier en een halve bouwlaag en slechts één brede travee boven de gedrukte onderbouw met vleugeldeur en ruim venster. Bel-etage gemarkeerd door ruim drielicht met fraaie smeedijzeren leuningen tussen postamenten en twee, als zittende leeuwen gesculpteerde consoles op de deelzuilen ter ondersteuning van de driezijdige houten erker op de bovenverdieping. Bekronend balkon voor het deurvenster van de vierde verdieping, voorzien van een monumentaal entablement met frontonbekroning en vrouwenhoofdje tussen voluten. Zijpenanten met terracottafries met spelende puttifiguurtjes. Halve verdieping met vierkante venstertjes onder de overkragende houten kroonlijst op hardstenen boogfries opgevuld met terracottapanelen met bustes.