Heren- en burgerhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Neoclassicistisch breedhuis van drie bouwlagen bestaande uit een herenhuis van vier traveeën en een smaller burgerhuis van twee traveeën, beide van het enkelhuistype met gekoppelde poort en deur, onder zadeldak (pannen), uit het derde tot vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met arduinen plint voorzien van getraliede keldervensters. Benedenverdieping in afgevlakte bossage, afgelijnd door brede beraapte cordonband. Horizontaal, door cordons en doorlopende versierde borstweringen, gemarkeerde vensterregisters. Steekboogvormige muuropeningen, bovenvensters in geriemde omlijstingen met schildvormige sluitsteen. Poort onder breed balkon op zware, versierde rolwerkconsoles afgesloten door een decoratief ijzeren balkonhek. Breed hoofdgestel met spiegels en rozetten op de fries, uitspringende kroonlijst met tandlijst op uitgelengde modillons.