Hoekcomplex met de Meersstraat

Beschrijving

Hoekcomplex met de Meersstraat bestaande uit een hoekhuis met afgesnuite hoektravee, een aansluitend bakstenen pand in de Meersstraat en vier identieke rijhuizen in de Kortrijksesteenweg, op de plint gesigneerd "J. Hayaert, architecte, Gand", volgens bouwaanvraag daterend van 1912. Vrij sober geglazuurd bakstenen parement, horizontaal gemarkeerd door arduinen kordon, houten kroonlijst en attiekverdieping met tweede kroonlijst en alternerende pseudo-frontonnetjes. Oorspronkelijke winkelpuien op de begane grond. Bovenverdieping geritmeerd door drie- en vierlichten onder decoratieve ontlastingsboogjes.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1912/C/42.

Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke