Hoekcomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekcomplex

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekcomplex met de Meersstraat

Beschrijving

Hoekcomplex met de Meersstraat bestaande uit een hoekhuis met afgesnuite hoektravee, een aansluitend bakstenen pand in de Meersstraat en vier identieke rijhuizen in de Kortrijksesteenweg, op de plint gesigneerd "J. Hayaert, architecte, Gand", volgens bouwaanvraag daterend van 1912. Vrij sober geglazuurd bakstenen parement, horizontaal gemarkeerd door arduinen cordon, houten kroonlijst en attiekverdieping met tweede kroonlijst en alternerende pseudofrontonnetjes. Oorspronkelijke winkelpuien op de begane grond. Bovenverdieping geritmeerd door drie- en vierlichten onder decoratieve ontlastingsboogjes.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1912/C/42.