Burgerhuis in second-empirestijl

Beschrijving

Dubbelhuis in second-empirestijl, vier traveeën en drie bouwlagen onder laag zadeldak (Vlaamse pannen), uit tweede helft 19de eeuw. Behouden bepleisterde en beschilderde bovenverdieping boven een storende gecementeerde onderbouw met ruime winkelramen. Gemarkeerd middenrisaliet van twee traveeën verrijkt met imitatiebanden en fraai smeedijzeren balkon op de bel-etage. Omlijste rondboogvensters met stucvulling in het boogveld; licht getoogde kleinere vensters op de bovenste verdiepîng. Versierde borstweringen met stucpanelen. Aflijnende kroon- en tandlijst op gesculpteerde consoles boven het risaliet.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke