Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder pseudomansardedak met centrale dakkapel, daterend uit eerste kwart 20ste eeuw, doch volledig naar eind negentiende-eeuws model. Bepleisterde en beschilderde voorgevel met imitatiebanden onder de puilijst. Verticaal gemarkeerde bovenverdieping met vlakke pilasters ter aflijning van de vensternissen waarin omlijste rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken en sluitsteen gevat zijn (bewaard houtwerk). Aflijnend hoofdgestel op gekoppelde, uitgelengde consoles.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke